Säkerhetskopiera användardatabaser


Vi tar alla en säkerhetskopia av databasen i första taget att återhämta sig från en skada kan uppstå under katastrofen, servern kraschar, eller av någon annan anledning. För att göra det schema vi brukar ett jobb eller använda sig av databasen underhållsplan som utför säkerhetskopiering av databaser, vare sig det full / differentiella eller Logg och vi alla tar ett särskilt försiktig & övervägande under utformningen strategi för säkerhetskopiering!

Men vad som hänt om en vacker dag när du behöver din fil för backup av databaser för att fungera bra och det inte? Tänk om det är skadat! Och du har bara en komplett säkerhetskopiering för den dagen?

Idag kommer jag att diskutera om de manus som jag har skrivit i ladda ner sektion par dagar tillbaka, skriptet kommer inte bara att göra en fullständig säkerhetskopia av databasen för alla användardatabaser men det kommer också “kontrollera validering av backup file “. Det är ett måste för DB omgivning med strategi för säkerhetskopiering som – där i du inte håller flera kopior av säkerhetskopior eller bara har en dag säkerhetskopia period fil retention.

“”

declare @int int ,@dbname varchar(22),@maxdbid int
declare @bkpath varchar(25),@path varchar(50)
select @maxdbid= max(dbid) from master..sysdatabases
set @int = 0
set @bkpath=’C:SQLDBbackup’    — du kan ta d: eller z:
USE master
while (@int < @maxdbid)
begin
set @dbname = (select [name] from master..sysdatabases where dbid=@int and status!=1073807392)
if (@dbname != ‘tempdb’)
begin
  select @int as ‘DBID’,@dbname as ‘Database’
  select @path=@bkpath+@dbname+CONVERT(VARCHAR(12),GETDATE(),112)
  BACKUP DATABASE @dbname TO DISK = @path
  print @path
  print @bkpath
  restore verifyonly from disk=@path
  end
set @int = @int + 1
continue
break
end
“”

Kontrollera raden # 17, återställa verifyonly från disk = @ väg är den linje som kommer att hjälpa oss att övervinna ovanstående fråga. Detta är inte en dold kod som ligger på ett hemligt ställe någonstans men detta är något som vi missat i vår kod – Jag vet de flesta av er redan har använder det här alternativet för din databas backup validering, hur många av er använder detta alternativ? Eller av nyfikenhet något annat alternativ!

Note: Denna kod är mycket grundläggande kod som jag har skrev inledningsvis, kan du ändra och använda skriptet enligt dina krav utan förpliktelser.

Dina förslag är välkomna!

Khan SQLDBA – MCTS